Vippebræt til balance og træning af knæ

Billede: 
129,00 kr.

Vippebræt fra Aserve er simpelt og robust i sin opbygning med gummioverflade, så du ikke glider af. Det anbefales at anvende vipebrættet på et underlag, som kan tåle ridser. Anvendes brættet på kontoret, er det en god idé med et plastunderlag, især hvis det anvendes i flere timer dagligt. De fleste dage står jeg på vippebræt fra 08:00 til 12:00, mens jeg arbejder.

Balancebrættets dimensioner er 32 centimeter i diameter og den maksimale belastning er 155 kg. Klubber, der anvender brættet: Århus GF, Aalborg Håndbold, FCM Håndbold, Bjerringbro-Silkeborg-Voel Håndbold.

Skal du bruge et vippebræt på tilbud, kan det betale sig, at samle nogle venner og bekendte og sende en samlet besilling.

Skadeforebyggelse

Det hænder at man kan komme til at få smerter – eller skader – i sine knæ. Disse skader kan være ubehagelige at have, især fordi at ens knæ bruges til meget omkring en. Her bruger man sine knæ hver eneste dag, da man skal komme rundt. Men man kan naturligvis forebygge – eller forbedre – ens knæ, og chancerne for at få smerte eller knæskader.

Her er et vippebræt lige dét man skal bruge. Vippebrætterne har været en revolutionerende skadesforebyggende opfindelse, da forskerne fandt ud, at det var godt for ens knæ. Her er mange mennesker skeptiske angående om disse vippebræt virkelig virker – men den nyeste skadesforskning står bag disse resultater. Her blev deres nyeste undersøgelse foretaget blandt en gruppe håndboldpiger – der her er de udsatte sportsfolk for knæskader – og resultaterne var positive. Her viste resultaterne netop, at ved anvendelse af balancebrættet kan skadesniveauet i knæene reduceres med hele 70%. Her vidste undersøgelsen desuden også, at håndboldpigerne der ikke anvender vippebrættet, har en 4 til 5 gange større risiko for knæskader.

Vippebrættet har dermed båret frugt, og hjulpet mange skadesramte sportsfolk, der har været udsat for knæskader. Der er dog stadig mange mennesker, der undre sig over hvordan et vippebræt giver alle sine formidable resultater, blot ved at stå på det. Vippebrættet virker således, at det styrker og træner ens balance- og koordinationsevne, der er altafgørende for at ens led og muskler ikke bliver udsat for en overbelastning. Her vil trænede muskler og ledbånd – særligt om knæ og ankler – reducerer risikoen for fremtidige skader i disse 2 punkter.

Der er ingen tvivl om, at vippebrættet har hjulpet mange mennesker med deres overbelastninger og skader. Men der findes som sagt mange forskellige vippebræt, der ser vidt forskellige ud. Her kan man ikke kun bruge ét vippebræt, til skadesforebyggende træning, men mange andre mennesker bruger også vippebræt til at træne deres balance; og koordination. Her ser alle vippe – eller balance bræt – forskellige ud. Der findes mange forskellige variationer af brætterne, og nogle af dem indeholder ikke noget bræt overhovedet. Det er som sagt, en revolutionerende opfindelse, og forskere har fundet flere måder på at ramme disse punkter, uden at skulle holde balancen helt så meget.

Her kan man få balance bræt, hvor man står på et bræt med en cylinder formet ting under brættet. Tricket er her så, at skulle kunne holde balancen i så lang tid man nu kan. Her vil brættet styrke dine muskler og ledbånd, og forebygge skader. Der findes dog også mange andre variationer af brætterne, der her ser en del anerledes ud. Det vi kender som det mere klassiske – og mere normale – vippebræt, består af et rundt plastik eller træ bræt, hvor der på bunden stikker en rund form ud. Her kan man holde balancen så bedst muligt, og på den måde også styrke ens muskler og ledbånd. Dette balancebræt er en del mere sikkert, end det foregående, da man her netop ikke kan falde og slå sig. De nyeste vippebræt, der her har taget en helt ny form end de foregående, har på det sidste også fået den helt store opmærksomhed. Her skal man forestille sig at man står på halvdelen af en bold. Her er der nemlig en form for bold, hvor bunden er lavet af plastik – så man ikke kan falde. Her står man godt og grundigt fast, og har ingen mulighed for at vælte eller andet. Her kan man lave alle mulige forskellige knæ øvelser, der som det eneste har kriteriet om at du går ned i knæ. Så snart du går ned i knæ på dette vippebræt, styrker det her dine muskler og ledbånd – ligesom et vippe- og balancebræt.

Alle balancebrætterne gør det de skal – forebygger skader. Her er det en smag sag, når det kommer til hvilket bræt man ønsker.

Tilføj kommentar

Filtered HTML

  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Tilladte HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.

Plain text

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
CAPTCHA
Dette spørgsmål tester hvorvidt du er et menneske, og for at forhindre automatisk indsendelse af spam.
Target Image